Over ons

Het succesvol weten te verbinden van oeroude biologische principes met de modernste manier van telen. Dat maakt BioVerbeek bijzonder.

Ons verhaal

De broers Jac, Leo en Fons Verbeek zetten met hun bedrijf een tuinderstraditie voort. De familie Verbeek is al generaties lang actief in de tuinbouw. De drie broers beginnen eind jaren zeventig als gangbare telers. Uit gezamenlijk idealisme besluiten zij eind 1997 de bestaande bedrijven om te schakelen naar een biologisch wijze van telen. Dit heeft uiteindelijk gezorgd voor een bedrijf van 10 hectare glas met een evenwichtige verdeling van vast personeel, scholieren en internationale medewerkers.

Wat we doen

We telen in de volle grond en maken gebruik van humuscompost die we zelf maken van ons eigen plantafval, hiermee sluiten we een kringloop. Met deze biologische zeer rijke compost voeden we de bodem als basis voor een mooie oogst.

Kernwaarden

BioVerbeek is een modern, biologisch tuinbouwbedrijf in Velden (provincie Limburg, Nederland). We leveren onze biologische producten aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland.

Biologisch

Biologisch telen gebeurt in de volle grond zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit beperkt ons in het beschermen van ons gewas. Hiervoor is de natuurlijke omgeving voor ons van groot belang. Om het bodemleven in stand te houden, passen we jaarlijks vruchtwisseling toe. Dit betekent dat het gewas elk jaar op een andere plek staat. Er zijn tal van insecten die wij in kunnen zetten om ziekten en plagen op een natuurlijke manier te bestrijden. In de biologische teelt mag geen kunstmatige belichting plaatsvinden, dit betekent dat wij in de winterperiode helaas geen aanbod van onze heerlijke producten hebben.

Duurzaam

De kringloopgedachte is leidend in ons bedrijf, alles hangt met alles samen. We stemmen onze bedrijfsvoering af op de aanwezige mineralen, arbeid, organische stof, energie en zonlicht. We voelen ons verbonden met de grond waarop we werken en hebben aandacht voor mens, milieu en omgeving.

BioVerbeek streeft op korte termijn om fossielvrij te verwarmen. De biomeiler is hierin onze oplossing.

Hoe wij verduurzamen

Vernieuwend

Wat vandaag goed is, wil BioVerbeek morgen beter doen. Wij zijn continu bezig met vernieuwingen. Denk aan slimme logistieke oplossingen en het optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen. Denk ook aan het verder verbeteren van de biologische teeltmethode, het zelf produceren van hoogwaardige compost en onderzoek in eigen huis. En niet te vergeten het toepassen en verbeteren van moderne technieken zoals restwarmtevoorziening, klimaatbeheersing, mechanisatie en biologische bestrijdingsmethodes. BioVerbeek staat voor biologisch telen op z’n best.

BioVerbeek BV wil op een zo duurzaam mogelijk manier biologische groenten in kassen kweken waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de gezondheid en vitaliteit van de mens.